13 oktober 2014

En aning glutenallergisk?

Ledig dag och en sjujäkla sovmorgon!
Så behövligt.

Satte mig med papper och penna och tänkte skriver ner lite förberedelser inför mitt nya träningsschema, men kom på mig själv att det är ju här det ska dokumenteras!
Jag kommer lägga krut på en hel del kondition för att tappa vikt till en början, har på något vis hamnat i en "bekväm-vikt" och det kan vara svårt att motivera sig ibland.
Men vem ska göra det om inte jag?
Ingen idé att sitta och vänta på att känslan ska dyka upp, ta tag i den själv!

Jag har funderat mer och mer om jag är aningens glutenallergisk. 
Har kollat mig för några år sedan, men som inte visade något. 
Kan man vara "en aning" allergisk?
Ont i magen är något jag får räkna med då och då, främst vid "mindre näringsrik" mat som pannkaka och pizza. Korv med bröd är också något min mage får kramp av.
Men det är inget som jag lider av mer än för stunden efter man ätit.
Ska nog prova att utesluta mjölk och/eller mjöl i min egen kost, för att se om ser blir någon skillnad.
Vi äter en normal kost här hemma, och oftast går det ju bra!
Vi är inte rädd för kolhydrater, proteiner och fett i detta hus.
Dock ska jag strypa ner kolhydraterna en aning, dels för vikt, och dels för att jag brukar bli lite piggare av det! 

Jag älskar hösten, det är min månad.
Tända ljus och lite kyla i luften.
Men, blir också lite tröttare denna årstid.
Det jag lärt mig är att acceptera det och att jag faktiskt kan se något positivt med det också.
Jag tillåter mig själv att gosa ner mig i soffan, sitta länge på golvet och bygga kaplastavar, läsa en bok på kvällen.
Kan titt som tätt bli en promenad istället för högintensiva träningspass.
Har under mina 27 år äntligen lärt mig att lyssna (till viss del) när kroppen är trött!
Tar jag det lugnt en/två dagar brukar kroppen tacka med mer energi för att komma i fas igen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar